چراغ سنسوردار یا چراغ هوشمند چیست و چه کاربردی دارد؟
فروشگاه کوثر الکتریک نمایندگی اصلی فروش انواع چراغ سنسوردار
در دنیای امروز، با پیشرفت تکنولوژی و نیازهای در حال تکامل افراد، زندگی و سیستمها به طور فزایندهای هوشمند میشوند. سیستم های روشنایی که از پرکاربردترین سیستم های زندگی مردم هستند نیز از این روند مستثنی نیستند. چراغ سنسوردار نشان دهنده یک نوع از این سیستم های روشنایی هستند.
احتمالاً با چراغی مواجه شدهاید که با حرکت شما روشن میشود و متعاقباً پس از مدتی عدم فعالیت خاموش میشود. به این لامپ ها چراغ های حسگردار یا همان چراغ سنسوردار می گویند. در این مقاله قصد داریم تا درک جامعی از چراغهای سنسور سقفی یا دیواری و اجزای آنها به شما ارائه دهیم تا بتوانید هنگام انتخاب و خرید چراغ سنسوردار که نیازهای شما را برآورده میکند، انتخابی آگاهانه داشته باشید.
عملکرد چراغ سنسوردار با چراغ سقفی نصب شده روی سطح متفاوت است، زیرا از یک لامپ همراه با یک سنسور تشخیص حرکت استفاده می کند. این چراغ به محض تشخیص حضور افراد به طور خودکار روشن می شود و متعاقباً پس از یک دوره از پیش تعیین شده عدم فعالیت خاموش می شود.
چراغ سنسوردارعلاوه بر حساس بودن به گرما یا حضور افراد، مجهز به فتوسل هستند. فتوسل یک حسگر حساس به نور است که به لامپ اجازه میدهد تا زمانی که سطح نور محیط کم است روشن شود. سنسور تشخیص حرکت در درجه اول از فناوری مادون قرمز غیرفعال (PIR) استفاده می کند که به گرما پاسخ می دهد. در محدوده تشخیص خود، معمولاً 360 درجه برای نصب سقف های روی سطح، سنسور با تشخیص گرما یا امواج مادون قرمز، لامپ را فعال می کند.
یکی از مزایای چراغ های سنسوردار کاهش مصرف انرژی است که می تواند منجر به کاهش قبض برق شود. علاوه بر این، یک مزیت قابل توجه چراغهای حسگر، طول عمر طولانی لامپهای LED است، زیرا ساعتهای کمتری کار میکنند و در نتیجه مدت استفاده طولانیتر میشوند.
یکی دیگر از مزایای استفاده از چراغ های سنسور کاهش هزینه سیم کشی همراه با حذف تایمر و کلید است. با این حال، یک اشکال چراغ های حسگر تمایل آنها به فعال شدن غیرمنتظره به دلیل حرکت حیوانات ولگرد یا سایر حرکات است. با خرید نور سنسور مایکروویو می توان این مشکل را برطرف کرد.
یکی دیگر از معایب هزینه اولیه بالاتر در مقایسه با انواع دیگر چراغ ها است. با این وجود، با توجه به صرفه جویی در سیم کشی، حذف تایمرها و سوئیچ ها، و کاهش قابل توجه مصرف انرژی، سرمایه گذاری در چراغ های حسگر یک انتخاب مقرون به صرفه به نظر می رسد.
انواع مختلفی از چراغ های سنسوردار بر اساس طراحی، کاربرد و نوع سنسور مورد استفاده متمایز می شوند. انواع متداول چراغهای حسگر موجود در بازار شامل چراغهای دیواری، سقفی و توکار هستند که سنسورهای مادون قرمز و سنسورهای PIR (مدون قرمز غیرفعال) رایجترین آنها هستند.
در حالی که چراغهای سنسوردار دیواری و سقفی کاملاً مشابه هستند، اما یک تمایز جزئی دارند: سطح نور چراغ سنسوردار دیواری معمولاً مستطیل شکل است. سنسورهای حرکتی به کار رفته در این چراغهای حسگر متعلق به خانواده PIR هستند که بر اساس گرمای موجود در محیط کار میکنند. در نتیجه، این سنسورها معمولاً برای روشن و خاموش کردن چراغها در فضاهای عمومی استفاده میشوند.
چراغ سنسور دیواری از یک پایه فلزی استفاده می کند و دارای پوشش رنگ الکترواستاتیک است. این چراغ برای نصب دیوار طراحی شده است. چراغ سنسوردار شیشه ای نصب شده در سقف از ترکیب بدنه آهنی با پوشش رنگ الکترواستاتیک و سایه شیشه ای ساخته شده است. محدوده عملیاتی سنسور آن معمولاً بین 20 تا 120 سانتی متر است. این چراغ در مدل های مختلف موجود است و به دلیل جذابیت زیبایی و دوام بالا به ویژه برای ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری مناسب است.